Performanță și amatorism

Cea mai titrată echipă din județul Hunedoara, Corvinul, a obținut aseară o performanță extraordinară. Echipa din municipiul Hunedoara a eliminat din Cupa României echipa CFR Cluj și s-a calificat în semifinale.

Pe banca clujenilor s-a aflat Adrian Mutu, care a demisionat în această dimineață din funcție, neputând să accepte umilința.

Demn de remarcat este și faptul că performanța a fost obținută în prezența unor nume mari ale fotbalului românesc precum Mircea Lucescu și Ioan Andone.

Din păcate, nu am putut fi prezent la meci, dar pot să fac câteva aprecieri, deoarece am fost prezent la confruntarea de anul trecut a echipei hunedorene cu FCSB. Atunci nu a reușit să elimine echipa bucureșteană, dar a fost foarte aproape.

Am remarcat atunci profesionalismul tuturor celor din staff-ul Corvinului. De la oficiali, la antrenor, de la ofițerul de presă la primarul municipiului.

Din păcate, celălalt mare nume din județ, Jiul Petroșani, este o amintire palidă a ceea ce a fost odată.

Amatorismul a acaparat echipa și întregul club. Nu există nimic profesionist. Nici oficiali, nici comunicare (vă amintiți episodul cu pânza neagră?!), nici antrenor recunoscut. Nimic.

Cum ar putea să fie ceva, când în fruntea clubului este postată o preferată a primarului, care nu are nicio legătură cu fotbalul sau cu sportul. Cât despre vreo legătură cu managementul unui club sportiv, aceasta lipsește cu desăvârșire.

Despre comunicarea acesteia, pot să vă spun că am râs cu lacrimi când am citit declarația ei dată unui ziar regional.

Dacă vă întrebați cine este doamna și nu găsiți răspunsul, vă ajut eu.

Șefa sportului petroșănean se numește Erika Preda.

Nici acum nu știți? Tot eu vă ajut.

Este soția domnului Ciprian Preda, mâna stângă a primarului municipiului Petroșani, adică director în primărie, personaj importat de la Petrila, unde nu-și mai găsea locul.

Adică amatorism pe toată linia. De sus până jos. Iar acest lucru se vede și mai bine, atunci când vezi ca profesioniștii pot face treabă.

Amatorii de la Jiul iau doar leafa și… nimic.

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *