Fascinația autocompromiterii

Știm cu toții proverbul ”să nu faci de face popa, ci ce zice”. Cam așa stă treaba și cu politicienii din USR PLUS. Adică ei au criticat ani de zile excesele lui Liviu Dragnea &Co., pentru ca, ajunși la putere, să facă la fel, dacă nu chiar mai rău.

Liderii acestei formațiuni fac pasiuni deosebite pentru niste persoane de sex feminin, pentru care trag toate sforile să le pună în funcții, chiar dacă aceste gesturi sapă consistent la temelia lor de încredere publică.

Eu numesc asta fascinația autocompromiterii.

Tonul l-a dat Claudiu Năsui, ministrul Economiei, care a făcut o pasiune pentru Florina Prisăcaru, care la doar 18 ani turna la Securitate românii care voiau să fugă în străinătate. Și s-a luptat pentru pasiunea sa chiar și cu premierul Florin Cîțu, pe care apoi la ocolit neelegant.

A reușit. Acum Florina Prisăcaru îi e foarte aproape minsitrului. Poate chiar lipită de el.

Dacă pe Năsui îl putem considera un adolescent bătrân, fascinația autocompromiterii a lovit și la un politician cu mai multă experiență.

Este vorba de Dacian Cioloș, care a ținut-o langa până a pus-o secretar de stat la Interne pe pensionara Irina Alexe. Observați și diferența de anvergură.

Aceasta din urmă pare să fi creat furori mari printre politicieni, reușind să crească în grade mai ceva ca Făt Frumos. Au fost fascinați de ea și Marian Săniuță (PSD) și Vasile Blaga (PNL). Acum pare că i-a rupt inima lui Dacian. Și a pus-o unde voia, compromițând întreaga coaliție de guvernare.

Mai poate acum Raluca Turcan să facă ordine în sectorul de stat, eliminând pensionrii?

Voi reveni.

0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 3 =