România îngrozitoare

Avem multe și uriașe probleme. Și ciudat este că aproape în fiecare zi mai apare un lucru îngrozitor care se petrece în frumoasa noastră țară. Am scris deja despre miniștrii care au demisionat în scandalul ”azilelor groazei”, dar credeați că s-a terminat?

O, nu.

Aflăm acum că raptul și dezumanizarea și-a găsit culcuș și în Ardeal. Tocmai la un azil care fusese controlat de trei ori, numai că inspectorii nu găsiseră nimic.

Când s-au dus acolo reprezentanții Centrului pentru Resurse Juridice, au dat peste ceva inimaginabil. Dacă oroarea poate avea grade de comparație, atunci cazul de la Mureș este mult mai rău decât cele de la Ilfov. Aici este vorba despre copii închiși în beciuri și alte nenorociri.

Colac peste pupăză, apar câteva imagini despre tratamentele la care sunt supuși minorii în centrele de detenție. Alte personaje dezumanizate bat cu bestialitate tineri pe care ar trebui să-i reabiliteze. Dar domnii respectivi cunosc doar metode care presupun pumni, picioare și bastoane.

Credeți că tinerii aceia vor fi reabilitați?

Eu cred că vor fi înrăiți. Și, ieșiți de acolo se vor răzbuna pe cei mai slabi pe care îi vor întâlni în parcursul lor în societate.

Să nu credeți cumva că am terminat.

Nuuuu! Acum vine punctul culminant.

Prevederile legale se vor modifica pentru ca profesorii să aibă obligația de a anunța, dacă constată semne sau comportamente care pot fi consecințe ale violenței domestice. Această decizie vine ca o consecință a studiilor care arată că unul din doi copii sunt abuzați în mediul familial.

Dacă acestea nu sunt imaginile unei țări absolut îngrozitoare, atunci nu știu ce ar putea fi. Reformarea statului trebuie să cuprindă neapărat și reformarea mentalității celor care lucrează pentru stat. Oroarea și nenorocirea se întâmplă în fiecare zi în această țară, iar oamenii statului se fac că nu văd. Din comoditate, din neștiință.

Citește și Budăi și Firea au căzut și pe proasta comunicare

3 comments

  1. Aceste dezvaluiri si descoperiri cutremuratoare dezvaluie cate probleme grave avem in propria noastra tara. Este ingrozitor sa constatam ca astfel de atrocitati se intampla frecvent, in diferite locuri, iar autoritatile raman indiferente sau lipsite de competenta in a rezolva situatia. Este de neinteles cum anumite institutii pot scapa de controale si cum anumiti angajati pot fi atat de dezumanizati incat sa abuzeze fizic si psihic de copiii aflati in grija lor. Este necesara o regandire profunda a sistemului si o reformare atat a statului, cat si a mentalitatilor celor care lucreaza pentru stat. Nu putem sa stam deoparte si sa ne facem ca nu vedem suferinta si nedreptatea care se petrec in fiecare zi in tara noastra. Este timpul sa actionam si sa facem schimbari reale, pentru a nu lasa generatiile viitoare sa sufere din cauza neglijentei si a incompetentei noastre.

  2. Este incredibil cum din zi in zi descoperim tot mai multe probleme uriase care afecteaza Romania noastra, o tara in care ar trebui sa ne simtim in siguranta si fericiti. Dupa scandalul groaznic de la ”azilele groazei”, ce sa mai descoperim acum? Raptul si dezumanizarea isi gasesc culcus si in Ardeal, tocmai la un azil care fusese controlat de trei ori, dar in zadar. Este absolut traumatizant sa auzim despre copii inchisi in beciuri si batuti in centrele de detentie de catre niste oameni ce ar trebui sa aiba grija de ei. Acesti copii nu vor fi reabilitati, ci vor fi inraiti si plini de ura. Si asta nu este tot, acum se propune ca profesorii sa anunte autoritatile daca observa comportamente care ar putea fi consecintele violentei domestice. Asta ar trebui sa fie o masura de normalitate, dar pentru noi este doar un alt semnal ca sistemul nostru este corupt si dezinteresat de binele cetatenilor sai. Mentalitatea celor care lucreaza pentru stat trebuie sa se schimbe daca vrem ca aceasta tara sa functioneze si sa fie un loc sigur pentru toti. Din pacate, oamenii statului se fac ca nu vad acest oribila realitate din cauza comoditatii si ignorantei lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *