Sunt o victimă a justiției din România!

Nu am crezut în viața mea că voi ajunge să spun aceste vorbe. Însă, ei bine, viața mi-a oferit și această surpriză.

Scriu de peste 20 de ani și nu m-am confruntat niciodată cu justiția românească. Însă o dublă interacțiune cu instanțele românești m-a făcut să îmi schimb radical părerea despre judecătorii români și sistemul în ansamblul său.

Într-atât încât ori de câte ori aud de un verdict dat de justiția românească înclin să cred că are mult mai mari șanse să fie nedrept, decât drept. Ba chiar mă gândesc cu groază că, dacă voi fi acuzat de vreo faptă penală, nu am nicio șansă să scap nevătămat de la acestă întâlnire cu justiția, chiar dacă sunt complet nevinovat.

Au contribuit la acestă schimbare trei judecătoare:  de la Tribunalul Hunedoara și  de la Curtea de Apel Alba Iulia. Pentru acestea, dar foarte probabil și pentru alții nu există libertate de exprimare, interes public justificat de a ști de unde au bani aleșii cetățenilor și nici alte noțiuni care țin de viața democratică. Pentru că am apreciat că traseismul este jegos, veniturile foarte mici sunt dubioase, precum și pentru că dacă îți arde mașina fără a se afla vreodată adevărul înseamnă că ai legături cu lumea interlopă, sunt bun de plată.

Mai exact 2500 de euro și încă aproape 1000 de euro cheltuieli de judecată.

În zadar am pus la dosar documente care arată justețea opiniilor exprimate. Nimic n-a contat. Puteam să nu pun nimic. Era același lucru.

Dincolo de obligația financiară, mai dureros este sentimentul de nedreptate.

În concluzie, pentru mine justiția românească este la fel ca toți cei care fac rău cu bună știință. Vă recomand să fugiți de justiție cât vă țin picioarele. Cu cât sunteți mai cinstiți, cu atât o veți păți mai rău.

P.S.1: Vă rog să vă imaginați următorul scenariu: Vladimir Putin ar da în judecată, în România, sutele de jurnaliști care au scris/rostit cuvinte grele la adresa sa. Ce credeți că se va întâmpla? Vă spun eu: ar câștiga bani mulți.

P.S. 2: Îi rog pe toți cei care cred că libertatea de expresie trebuie să existe să doneze o sumă cât de mică, pentru a putea satisface capriciile justiției românești și onoarea celui despre care am îndrăznit să scriu. Pun la dispoziție contul RO33BTRLRONCRT0118260202 în lei, deschis la Banca Transilvania pe numele meu: Tașcă Nicolae.

Dumnezeu să ne ajute!

 

2 comments

  1. Sincera sa fiu ,,parerea mea despre majoritatea slujitorilor Justitiei Romaniei este identica cu cea a domnului Nicu Tasca , facand mentiunea ca prea multi dintre slujitorii Justitiei Romaniei sunt slujitori fideli ai politicienilor ,in speta a PSD-istilor imperialisti penal mafioti care au devalizat Romania in 32 de ani de hegemonie ,devenind miliardari si milionari ,iar slujitorii Justitiei , platiti de cetateni cu saci de bani ,nu i-au intrebat cum au facut rost de atatea milioane si miliarde desi venitul lor legal declarat si impozitat este echivalent cu al majoritatii cetatenilor care nu am devenit milionari si miliardari ci in majoritate muritori de foame !? De asemenea Justitia si Judecatorii CCR nu au intervenit din 2009 pana in prezent la punerea in aplicare a deciziei cetatenilor care la Referendum 2009 au votat 300 de parlamentari ,nici unul in plus , iar ei sunt in continuare cca 700 absolut nejustificat pentru populatia Romaniei care numara mai putin de 22 milioane ,din care in tara traiesc cca 12 -13 milioane , restul muncesc si traiesc prin alte tari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *