Miniștrii vin și pleacă, baronii rămân?

Mi-a picat sub ochi o știre conform căreia PNL și-a desemnat propunerea pentru Ministerul Cercetării, Digitalizării şi Inovării. Până aici nimic spectaculos.

Numai că, nominalizarea PNL este Sebastian Burduja. Nici până aici nu ar fi fost ceva surpinzător, deși auzisem de acest om. Puțin, foarte puțin.

Citind în continuare, aflu că viitorul ministru al Cercetării, Digitalizării şi Inovării este absolvent de universități prestigioase. Nu, nu de la noi. Mai exact de Stanford și Harvard.

Mai aflu că se află într-o galerie fină de politicieni cu funcții, alături de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și de actualul premier bulgar, Kiril Petkov, (fostul premier bulgar Boiko Borisov era acum ceva timp cu cătușe la mâini, acum nu mai știu).

Începe să sune tot mai bine și merg mai departe.

Aflu că nici nu e mânjit tare în politica din PNL, unde a aterizat abia în 2019, după ce partidul pe care  l-a fondat, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor, a fuzionat cu PNL.

Sună bine?

Cam sună, nu?

Numai că imediat mi-am amintit că la Cercetare este și celebrul INSEMEX – pardon – baronul de INSEMEX (pentru cei care au uitat, e vorba de omul cu șlapii ieftini). Iar testul meu pentru viitorul ministru este chiar acesta.

Va pleca Burduja de la minister sau baronul de la INSEMEX?

Sau vor conviețui în bună pace, conform tradiției și coaliției PSD-PNL?

 

Acum să te văd, Sebastiane!

Cum se împacă ce ai învățat la Harvard și revoluțiile intelectuale despre care scrii cu baroniada urât mirositoare?

Voi reveni.

One comment

 1. Rautacios si invidios mai sunt…am devenit rau dar nu mai pot. M-am uitat pe CV-ul Domnului SEBASTIAN BURDUJA de
  jos in sus si am costatat ca are cam putine cunostinte de baza pentru Cercetare si DIGITALIZARE. Citez cu copy /paste
  Utilizare excelentă a pachetului de programe MSOffice (Word, Excel, PowerPoint,
  Outlook etc.) și a pachetului de produse Google (Docs, Calendar, Analytics etc.).
  Competențe excelente de gestiune a platformelor de tip WordPress, NationBuilder,
  social media (Facebook, Twitter, Instragram).
  Noi in Romania stam foarte rau cu BAZELE DE DATE, cu integrarea bazelor de date ale diferitelor institutii, cu PROGRAMELE DE APLICATIE.
  CNPP a ajuns sa introduca manual dosarele pentru PENSII. Halal digitizare. Dar, nota bene, Domnul Ministru in cauza are LICENTA IN STIINTE POLITICE la Stanford . A avut o activitate publicistica foarte interesanta , citez Orase pentru pomeni , Batalia diplomatica din anii 1943-1944 in Stanford Journal. Are o cercetare doctorala care este foarte interesant si foarte actuala , Coruptia intre actori privati in statele fost-comuniste. Studiu de caz ROMANIA . Nota 10 pentru asta. Sa speram ca va fi bine si la iarna cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *