Sindromul Stockholm, o cauză pentru problemele Văii Jiului

Am scris ieri un articol pe www.jvj.ro despre incompetența celor care conduc Apa Serv Valea Jiului. Aceștia abuzează frecvent de poziția lor de monopol, ținând mii de oameni fără apă peste 14 ore.

Au fost și situații în care abuzul a durat peste 20 de ore.

Am constatat însă că sunt mulți așa-ziși comentatori care țin partea abuzatorului. În psihanaliză, acest comportament se numește Sindromul Stockholm.

El se manifestă printr-o printr-o reacţie psihologică a captivului definită prin ataşament faţă de agresorul său.

Adică, exact ceea ce am văzut la cei care au sărit ca arși la criticile aduse de mine Apa Serv, chipurile că ar fi anunțat.

În primul rând, că au făcut-o doar pe pagina lor de facebook, ceea ce este extrem de puțin.

În al doilea rând, indiferent dacă au anunțat sau nu, informația nu a ajuns în niciun caz la toți locuitorii Cartierului Aeroport.

Iar în al treile rând, asta nu schimbă în niciun fel abuzul.

Să lași o comunitate de mii de oameni fără apă peste 14 ore, după care să curgă la robinet o apă de o calitate înoilenică mi se pare extrem de grav.

Dar mulți dintre cei care au comentat nu văd asta. Ei sunt simpatizanți ai agresorului oricât de mult i-ar abuza. Sunt gata să atace pe oricine are altă părere.

Extrapolând, cred că e limpede acum de ce am ajuns în situația economică și socială pe care o știm. Și mă refer la întreaga Vale a Jiului.

Aici, abuzatorii sunt adulați și nu criticați.

Vezi aici articolul care a generat comentarii 

0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 8 = 16