România are caracteristici multiple ale unui stat feudal chiar și în 2021. Mi-e tot mai impede.
Mai ales pentru că, din când în când, apar la lumină niște baroni cu toate caracteristicile numelui.
De cele mai multe ori, aceștia se înscăunează, singuri sau cu ajutor, pe instituții și firme ale statului.
Așa a făcut și Artur Găman, cel care a acaparat cu sprijin politic și nu numai poziția de director al INCD INSEMEX. Până acum, baronul respectiv nu a fost deranjat de aproape nimeni și s-a putut îmbuiba nestingherit. Ba chiar și-a îndestulat și prietenii care l-au susținut la înscăunare și după aceea (există chiar și articole de presă în acest sens).
Când mi-am îndreptat puțin atenția spre moșia lui, mirosul a devenit insuportabil. Evident, că nu-i convine baronului.
Nu-i convine nici că i-am cerut informații publice, pe care ca orice baron, nu vrea să le dea. Pentru că, el nu crede în democrație, nu crede în puterea poporului, ci doar în cea a banului.
Asupra răspunsului primit o să mă aplec mai mult într-un alt articol, dar ceea ce vreau să vă spun acum este că, în spiritul transparenței de care mă asigura ironic Găman & Co. (acompaniat de jurtist), i-am arătat răspunsul la televizor. Pe o televiziune națională. Ca să afle toată lumea cum se comportă un baron de instituție de stat, despre care el spune că nu e publică (și despre asta vom mai vorbi).
Ba chiar mai mult.
El nu vrea ca oamenii să știe cât înfulecă lunar și anual și își ascunde declarațiile de avere de ochii publicului, dar vă pot asigura că e vorba de mulți bani. Foarte mulți bani.
Postarea emisiunii pe Facebook i-a stârnit domnului Găman un râs silit (vezi poza). Un râs superior, dar totuși amar (semnificațiile râsului sunt conform DEX).
Simțiți să se apropie sfârșitul baroniei, domnule Găman?
Vezi aici ce i-a forțat râsul lui Găman
0 comments