Omul cu cel mai mare salariu din județ se plânge că are salariu mic

Mare e grădina Domnului! Și în mulți sar gardul comunicării publice.

Cel mai bun exemplu este de săptămâna aceasta, când guru de INSEMEX a intrat în trepidații. Asta după ce la o privire mai atentă aruncată asupra activității celor care conduc institutul au început să se vadă petele.

Artur Găman, încă director al INSEMEX, și-a sunat acoliții din presă, după ce Jurnalul Văii Jiului a pus lupa pe el și a dezvăluit marele secret care îl ține în scaun, precum și cât de prost poate să comunice.

Nu, nu vă gândiți la carnetul de partid! Ci la alte documente.

Acoliții au simțit miros de bani și au început să îl adulmece, punându-I la picioare totul (știri, emisiuni articole). Așa am ajuns și noi, muritorii de rând, să vedem în toată splendoarea sa un guru al cărui discurs este jignitor pentru toți cercetătorii din România și nu numai.

După ce ne-a delectat cu expresii de genul ”cel mai principal” și a pus în aceeași frază ”din păcate” și ”datorită”, Artur Găman ne-a anunțat că și-a ”antamat” cu moderatorul emisiunii o serie de subiecte, asta deși a vrut să spună că le-a cumpărat.

Ca să merite banii în totalitate, a fost lansată și o întrebare anemică legată de salarii (semn clar că emisiunea trebuia să se adreseze în special angajaților INSEMEX cam șovăitori după articolele de pe jvj.ro și prietenilor invitatului).

Atunci a fost lansată bomba.

Incurajat în cel mai obedient mod posibil, Găman a început să se plângă. Are salariu… mic.

Și el și subordonații.

M-am frecat la ochi și am dat înapoi.

Omul cu cel mai mare salariu din județul Hunedoara spune că are salariul mic.

La fel și angajații institutului la care nu te poți angaja decât cu recomandare ”de sus” tocmai pentru că e bătaie pe bani. (Asupra acestui subiect voi reveni în curând.)

Incredibil!

Am dat cu mouse-ul să îi mai văd  o dată declarația de avere. Poate și-o fi donat banii săracilor, m-am gândit.

Gurul era plătit de două ori de INSEMEX. În 2018. Ultima sa declarație de avere este din septembrie 2019.

O dată pentru funcția de director. Cu aproape 400.000 de lei. Și a doua oară ca președinte al Consiliului de Administrație….

Cum unde?

Tot la INSEMEX, doar e guru, nu?

Cu aproape 24.000 de lei.

Ca să înțelegeți și mai exact, trebuie să știți că există o tradiție a creșterii anuale a salariilor în INSEMEX, așadar cifrele acestea sunt mult mai mari în 2021.

Mi se pare puțin pentru un adevărat guru! Foarte puțin!

Mă și mir că are cu ce să cumpere combustibil pentru cele două mașini (e o glumă, desigur, el fiind plimbat cu mașinile de lux ale institutului) și să încălzească cunoscutul viloi de 200 mp, apartamentul și casa de vacanță. Asta deși a putut să mai pună și deoparte și 250.000 de lei. În 2019.

Asta da comunicare!

Vă dau un mare Like!

Țineți-o tot așa!

0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *