O scurtă analiză a PNL Hunedoara

Am citit astăzi cu mare interes – ca de fiecare dată – un analiză a sociologului Gelu Duminică despre PNL, pentru PressHub. Textul sociologului m-a îndemnat să fac și eu o scurtă analiză a PNL. Dar în județul Hunedoara.

PNL Hunedoara nu are nimic din istoria vechiului PNL. Dar chiar nimic.

Foarte puțini din liderii PNL Hunedoara sunt liberali în sensul cunoscut, adică liberalismul să fi fost prima lor opțiune politică. Unii au chiar dosare grele de traseism.

E mai mult o oaste de strânsură.

Cei ce se dădeau liberali în anii 90 sau 2000 sunt eșuați astăzi pe la partide inexistente (vezi cazurile lui Mircia Muntean sau Mircea Moloț). Cei care au venit sunt niște epigoni chiar și ai celor pomeniți.

Nu m-aș duce mai departe, de frică să nu mă rătăcesc.

Lucian Heiuș e orice, dar lider politic nu. Sub conducerea lui, PNL s-a mai făcut o dată de râs (a câta oară?), fiind învins la scor de PSD-ul înmărmurit cu aceiași lideri din vremuri străvechi.

Se spune că dicta după sentimente personale și pe baza prietenilor lui transpartinice.

Cum a fost el pedepsit de partid pentru lipsa sa de performanță?

A fost mutat de pe locul 1, pe locul 2. Pe listă.

În locul lui s-a înscăunat un nou loc 1.

După cum am spus într-o emisiune televizată, Vetuța Stănescu s-a pus ea pe locul lui Heiuș.

Dar s-a dovedit că nu are nicio autoritare. Nici în fața adjuctului Heiuș și nici în cazul inexistentei organizații de Vulcan, aruncată în aer de prietenia lui Heiuș cu Gheorghe Ile.

Aici, două personaje de mâna a șaptea râd în hohote de deciziile Vetuței și ale găștilor de șefi din organizația județeană.

Iar pentru că am amintit de găști: reprezentanta unei alte găști, dar mai mult pe persoană fizică a fost Carmen Hărău. Spun a fost, pentru că a luat decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat de parlamentar. În urma ei, rămân războiele purtate în interiorul partidului pentru a cădea în picioare. Și a căzut. Dar a și făcut victime. Grele. Nu le spun numele acum. Se recunosc ei.

Și-a pus însă copilul de suflet într-un post baban.

Cum? Nu știți cine e copilul de suflet al fostei senatoare? Vă spun doar atât: se face de râs pe bani mulți.

Restul data viitoare. Când voi inventaria și alți liberali neliberali.

Rămâneți pe recepție!

0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 2