Prin implementarea colectării selective a deșeurilor, obținem un județ modern și curat

Colectarea selectivă a deșeurilor necesită o atenție sporită din partea tuturor autorităților. Dar mai ales din partea autorităților județului Hunedoara.

Problema a tot fost rostogolită de-a lungul anilor, pentru că nimeni nu a vrut să ia taurul de coarne. Și asta pentru că e nevoie de specialiști, e nevoie de oameni care știu cum se face schimbarea mentalității în acest domeniu. Evident, nu s-a făcut mai nimic.

Început de PNL și continuat de PSD, proiectul Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara a fost realizat doar parțial. Mai exact, este rămas grav în urmă în ceea ce privește realizarea campaniilor de conștientizare prevăzute în proiect.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara nu dorește să facă ceea ce s-a angajat să facă. Adică să ceară operatorilor să facă și campanii serioase de conștientizare a colectării selective a deșeurilor.

Sute de mii de lei sunt prevăzute în proiect, dar sumele cheltuite au fost modeste și folosite foarte prost. Foarte prost pentru colectarea selectivă Cu banii aceia, operatorii și-au făcut de fapt reclamă mascată. Ori, rezultatele le știm. Colectare selectă se face într-un procent extrem de jos.

Situația va deveni și mai complicată de la 1 ianuarie 2021, când deșeurile vegetale vor trebui gestionate separat. Credeți să vor face ceva? Absolut nimic.

Liberalii și social-democrații nu sunt interesați de colectarea selectivă, ei văd deșeurile doar ca afacerea care le umple buzunarele. Iar noi trăim în mizerie și în trecut.

Prin implementarea colectării selective a deșeurilor, obținem un județ modern și curat. Dacă vrei să avem un astfel de județ, votează consilierii județeni ai Partidului Puterii Umaniste (social-liberal)!

Votează Nicolae Tașcă!

0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *