UPET- pași noi spre internaționalizare

Demersurile de internaționalizare a Universității din Petroșani (UPET) sunt în curs, dar rezultatele sunt deja vizibile. Pentru prima dată, UPET a participat la NAFSA, cel mai mare târg de oferte educaționale din lume, desfășurat la New Orleans.

Rectorul Universității, Sorin Radu a fost prezent la New Orleans și a încheiat mai multe acorduri, în special cu țări care exploatează resurse minerale și unde există comunități de români.

Consiliul Național al Rectorilor a ajuns în America, iar rectorii au vizitat mai multe universități, cu scopul de a încheia acolo parteneriate și colaborări. Și rezultatele nu vor întârzia să apară, pentru că, la aceste întâlniri, rectorul de la Petroșani a prezentat oferta educațională de la noi.

„Am fost prezent cel mai mare târg de prezentare a universităților din lume, care anul acesta s-a ținut la New Orleans în SUA și am promovat universitatea. Am avut întâlniri și discuții cu reprezentanți ai mai multor universități, în special, din țări non-europene. Mă refer la universități din: Chile, Columbia, Peru, Coreea de Sud, Japonia. Nu am neglijat Turcia, câteva universități canadiene și americane și am luat contact și cu alte universități europene care fac parte din consorții”, a declarat rectorul Universității din Petroșani.

În acest moment, la Petroșani învață studenți din Republica Moldova, dar și din: Turkmenistan, Angola, Republica Cetrafricană, din Camerun, Guineea, Parkistan, Peru. Iar lor li se vor adăuga și alții.

„Suntem interesați și am fost special la discuții cu universități din Peru și Chile, pentru că acolo mineritul este foarte dezvoltat și au resurse în exploatare. În Chile, avem o comunitate de români, în zona Atacama, unde e cea mai mare carieră de aur, cupru și metale complexe din America de Sud. Am discutat cu ambasadorul nostru din Chile și dorim să facem din nou un parteneriat și căutăm să convingem românii care lucrează acolo să își trimită copiii la studii, la Petroșani, ținând cont de faptul că aici, la noi, costul e mai mic”, a mai spus rectorul Sorin Radu.

0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *