”Căutăm noi parteneri”

În cel de-al 75- lea an de existență, cuvântul de ordine la Universitatea din Petroșani este internaționalizare. Sau poate chiar globalizare, dacă ținem cont de faptul că studenți de pe toate meridianele vin la Petroșani, în baza parteneriatelor pe care instituția de învățământ superior le are.

”Vom dezvolta parteneriatele pe care le avem cu partenerii noștri tradiționali. Le vom lărgi, atât în ceea ce privește parteneriatele cu studenții și cu cadrele didactice. Dar vom face și activitățile de cercetare, tezele de doctorat, masterate în comun. Iar, pe de altă parte, căutăm noi parteneri, universități de pe întreg globul pământesc, așa încât dimensiunea universității din Petroșani să fie, nu numai europeană, ci și mondială”, a declarat rectorul Universității Petroșani, Sorin Radu.

Internaționalizarea a început cu studenții basarabeni, deveniți de-ai casei, dar continuă cu cei de alte naționalități, mulți dintre ei venind la Petroșani prin programului ERASMUS +.

„Au început să vină studenții în cadrul programului ERASMUS +, care studiază la noi, pe o perioadă de 6 luni, sau un an, cum este cazul studenților din Spania. Avem, de asemenea, studenți din Africa, Orientul Mijlociu, America Latină, care sunt la anul pregătitor, dar și în alți ani de studiu, în urma promovării anului pregătitor. Anul acesta, numai la anul pregătitor de limba română, avem locurile ocupate la capacitate maximă, respectiv, 28 de locuri Și ne gândim să solicităm, în urma acreditării, un număr mai mare de locuri”, a mai precizat rectorul Universității de la Petroșani.

0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *