Taximetristul scriitor

Arad. 9 iunie 2023. Puțin trecut de ora 11.

Aflasem rezultatul nemulțumitor, dar bun, al unei examinări. Sun la firma de taxi să-mi trimită o mașină. Îmi zice indicativul și că vine în 7 minute. Petrec minutele întrebându-mă dacă sunt în locul potrivit și o să mă găsească șoferul. Între timp, o doamnă cu care mă intersectasem mai devreme iasă din clădire și mă încurajează cu privire la rezultatul meu.

Apare taxiul. Un Duster cam obosit. Deschid ușa scârțâind, mă urc și taximetristul intră în vorbă cu mine.

Mare mi-a fost surpriza când îmi spune că, dacă eram localnic, m-ar fi invitat la o lansare de carte, pe 30 iunie. A lui.

Îmi dă să citesc un paragraf care înțelege că m-ar interesa mai mult și îmi povestește că lansarea va avea loc la Biblioteca Județeană din Arad, despre care aflu acum că se numește ”Alexandru D. Xenopol”, dar și cum a găsit editura care s-a ocupat de tipărire. ”E un debut”, ține să sublinieze.

Îl întreb cât costă cartea și mă ofer să i-o cumpăr, dar cu dedicație și autograf.

Puțin uimit mi-o dă la prețul de vânzare anunțat. Plătesc cursa și cartea… mai puțin cu un leu. Soarta.

Înainte să cobor îi spun că voi scrie pe blog despre întâlnirea noastră și îmi ia numărul de telefon. Așa constat și eu că dacă tastezi numărul meu și apelezi apare numele firmei mele. Semn bun.

Ne despărțim și mă gândesc cât de potrivită e zicala care spune că marile spirite se întâlnesc și câte am aflat după o cursă destul de scurtă cu taxiul.

Numele taximetristului este Stelian Deaconu, iar cartea se numește ”Viața mondenă prin ochii unui taximetrist”.

Succes, domnule taximetrist scriitor! Cu siguranță mi-a făcut plăcere.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *