O valoare comunitară

Am fost ieri pe cel mai nou stadion din România, la un joc al reprezentativei Under 21 împotriva selecționatei Germaniei. Este vorba despre Stadionul Municipal din Sibiu.

Dincolo de spectacolul fotbalistic care a lăsat de dorit, 14.000 de oameni (mulți din alte orașe) au venit la stadion, pe o vreme potrivnică statului afară. Și totuși au existat și celebrele valuri, care au mai încălzit atmosfera, precum și scandările ROOO… MMMÂÂÂ… NIA, ROOO… MMMÂÂÂ… NIA.

Bijuteria sibienilor își merită fiecare leu din cei peste 200 de milioane investiți. Asta chiar dacă gazonul se afla într-o stare proastă.

De mai mult timp mă gândesc DE CE ÎN VALEA JIULUI NU AVEM UN ASTFEL DE STADION?!

Veți spune poate că nu avem echipă să joace pe acel stadion, într-un eșalon superior. E adevărat.

Dar un stadion la standarde înalte ar pune o presiune mai mare pe cei implicați în fenomen, la nivel local și județean și ar putea găzdui și alte evenimente mari.

Consider că o astfel de investiție nu ar reprezenta decât o valoare în plus a comunității noastre. Cu un lobby pertinent, nu ar fi deloc exclus ca un joc, precum cel pe care l-am văzut aseară, să aibă loc aici.

Îmi scapă de ce nu s-a gândit nimeni la asta.

Mai ales că avem precedentul jocului dintre Jiul Petroșani și Oțelul Galați, când stadionul din Petroșani a fost luat cu asalt de peste 5000 de spectatori.

Sigur că echipele noastre de fotbal se zbat în anonimat și nu au nici cele mai mici structuri de comunicare publică.

Dar totuși are cineva urechi să audă?

2 comments

  1. Felicitari pentru acest articol se vede ca stadionul nou este admirat si promovat cu toate atributele necesare. Sper ca acesta va fi in viitorul apropiat un model pentru alte orase si judete ale tarii noastre, astfel incat sportul sa se bucure de un cadru mai modern si mai corespunzator standardelor pe care le impun concurentele noastre din afara tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *