Complexul ”Zelenski”

A trecut un an dintr-un război despre care unii spuneau că va dura câteva zile. Dincolo de lecțiile războiului, distrugeri, suferință, exod, una dintre cele mai importante lecții este lecția comunicării.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a predat politicienilor lumii o lecție de comunicare, demonstrând încă o dată că de la actorie la comunicare politică e un singur pas. Lecția a fost percepută de fiecare politician după posibilități.

Eu cred că pentru politicienii români, cei mai slabi comunicatori ai Europei, prestația președintelui ucrainian s-a transformat într-un adevărat complex.

Conștienți în sinea lor de superficialitatea comunicațională pe care o practică de zeci de ani, aceștia sunt acum măcinați de Complexul ”Zelenski”. Dovadă cea mai clară este că nu au curaj să deschidă discuții și negocieri pe diferendele pe care le avem cu Ucraina. Problema minorității române este atât de veche, ba chiar și cea a Canalului Bîstroe.

Dar complexul acționează.

Cum să deschidă gura politicienii mediocri de la București în fața unui superstar politic mondial cum e Zelenski?

Dacă facem un exercițiu de imaginație, ne putem imagina doar niște bâlbe fără sens, când Iohannis ar încerca să vorbească cu Zelenski despre orice altceva decât discuții protocolare.

Atât pot politicienii noștri. Niște complexați! Dar niște complexați votați.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *