Presa necredibilă

De ceva timp, tot mai mulți români vorbesc pe la colțuri despre situația presei. Pentru marea lor majoritate, pare incredibil că presa a ajuns doar o trompetă a politicienilor, fie ei locali sau naționali. În absența unui studiu științific profesionist, lucrurile ar fi rămas poate la nivelul bârfei.

Dar un studiu Globsec, desfășurat în nouă țări printre care și România, vine să arate că percepția acelor cetățeni este reală.

Mai exact, studiul arată cu 59% dintre români nu mai au încredere în presă.

Psihologul Daniel David, rectorul Universității Babeș- Bolyai din Cluj- Napoca, comentează aceste date prin politizarea presei.

Din păcate, nu trebuie să fii specialist într-ale presei ca să înțelegi că datele relevate de studiu sunt adevărate. Presa în general, dar și presa din Valea Jiului în special, nu mai este nimic altceva decât trompeta politicienilor. E foarte simplu să spui publicația X este a partidului Y, sau televiziunea Z ține vădit partea partidului W, pentru că publicațiile se rezumă să prezinte doar ”mărețele realizări ale partidului și reprezentanților săi”.

Ori acestă modalitate de a face presă nu putea trece neobservată și fără să aibă consecințe.

Acum, presa de partide mai vorbește pentru puțin peste 40%, care același număr de români care îi și votează pe politicienii noștri.

O fi bine?

0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *