Îi taie premierul Cîțu supapa financiară Baronului de INSEMEX?

Baroneala a avut întotdeauna și o doză de descurcăreală interesată și interesantă. Ca orice baron cu ”vederi înguste”, cum spunea cineva zilele trecute, Baronul de INSEMEX, Artur Găman, știe cum să cumpere bunăvoință.

Așa se face că a găsit calea de a conlucra foarte bine cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman (USR- PLUS).

Ministrul nu vrea să îl scoată pe baron de la încasare sub niciun chip, dimpotrivă. Asta deși, chipurile, ar proveni din mediul privat.

Motivele sunt sigur că vi le puteți imagina fiecare dintre dumneavoastră.

Numai că, veștile proaste pentru baron vin de deasupra lui Teleman, care și-a dovedit valoarea în lunile de când ocupă funcția.

Premierul Florin Cîțu vrea să introducă principiul competitivității în cercetare. Adică tocmai ce urăsc baronul și camarila sa din toți bojocii.

„Trebuie introdus un principiu al competitivităţii pentru resurse în toate sectoarele din economie, inclusiv în cercetare. Cei care doresc să facă cercetare trebuie să fie în competiţie între ei pentru resurse, dacă aceste resurse vin de la stat sau din sectorul privat şi doar cei care dau rezultate vor putea să meargă mai departe. A finanţa doar de dragul finanţării de la buget nu cred că este o soluţie, chiar dacă îi spunem, între ghilimele, cercetare. Trebuie să găsim acele centre unde se poate face dezvoltarea prin cercetare şi acolo, repet, în funcţie de rezultate, putem să introducem mai multe resurse. Nu sunt adeptul investirii banului public oriunde, doar pentru că i se spune ca domeniu cercetare şi trebuie să investim în cercetare, fără să avem rezultate”, a declarat Florin Cîţu.

Dacă premierul va fi serios, atunci râurile de bani de INSEMEX se vor împuțina, iar de acolo se poate deschide și calea spre reformarea acestui cuib de sinecuriști condus de un baron.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *